Perşembe, Aralık 31, 2009

mutlu yıllar..

Yeni yılınız kutlu olsun!





not: resim iophoto'dan.

Pazartesi, Aralık 28, 2009

...


Başlangıç için ariantic parçalar yani aryalar çalışacağım. İlk aryam yukarıda notalarından küçük bir parça olan. Daha sonra popüler parçalar ve sonra jazz. Öğretmenimin dediğine göre çabuk öğreniyorum. jazz söylemeye beklenenden hızlı geçebilirim, sanırım.

Teşekkür ederim.

Cuma, Aralık 18, 2009

müzik tatlı müzik


Yaşamımda en çok yapmak istediğim şeylerden biri şarkı söylemektir. Ekim ayından bu yana solfej eğitimi alıyorum. İki ay sonra şan öğretmeni dinleyip karar verecek dendi. O gün geldi çattı. Sabahında kendimden umudum yoktu. Ama sonra bir şey oldu. Bir imge beni yakaladı ve o zamandan beri ben bulutlardayım. Sesim uysallaşıyor, beynim artık ses tellerime ve aslında en çok da diyaframıma biraz daha fazla hükmedebiliyor. Kendimden çıkan sesi seviyorum. Kendimi seviyorum. Öğretmenlerimi seviyorum. Hayatı seviyorum. Bu arada şan dersine kabul oldum. İlk parçamı çalışmaya başladım bile..


Sevdiğim şeyleri söylemekte ketumumdur. Belki de bu yüzden istediğim şeyler benden uzak oldu. Sınava girdiğimde sordular, sesinle ne yapmak istiyorsun. İşte o zaman ilk defa cesaret buldum kendimde - burada yazmam dışında- dedim: jazz söylemek istiyorum.


Böylece başladım. İlk adımımı geçtim. Heyyoo..




Pazartesi, Aralık 14, 2009

Micheal Gates Gill'den 5 hayat dersi



Kırmızı gözlüklü Mırmır'a...




1. Hayatta en önemli şey, kalbinin sesini dinlemek ve günümüz kültürlerinin değerlerine uygun "başarılar"ın peşinden koşmamak.






2. İkinci önemli ders, zor zamanlarda korkuyla sinmektense inançla üstesinden gelmek. Eğer daha iyi bir gelecek için bunu yaparsanız, hayatınız hemenn değişip daha iyi bir hal almaya başlar.






3. Her bireye saygı duyun. Kimseyi rengi cinsiyeti ve sınıfı yüzünden es geçmeyin. Gördüğünüz her birey Tanrı'nın armağanıdır.






4. Günün her saniyesi meşgul olmayın. Sakin bir ortamda kendi kendinize kalmaya çalışın.






5. Ailenizin size uygun gördüğü, hatta yaşıtlarınızın onayladığı hayatınız değil; sevdiğiniz şeyleri yapabileceğiniz, başkalarıbir şekilde faydanız olacak ve kendinize özgü, benzersiz bir hayatınız olsun.

Çarşamba, Aralık 09, 2009

güneşi özledim..


Kasım ve aralık ayı Kedila'nın güneşi özlediği aylar. Sıcağı seviyorum. Bir kedi gibi.