Salı, Aralık 30, 2008

sizin kaç pencereniz var?



Sizin kaç pencereniz var? Evinizin pencerelerinden bahsetmiyorum, sizin pencerelerinizden. Her yeni deneyimde, duyularımızın her farklı şeyle karşılaşmasında çoğunlukla bir pencere sahibi daha oluruz.

Sayıları çoğaldıkça farklı manzaralar görürsünüz. Çok pencereli ev aydınlık olur.



Pencereleri kendimiz açarız. İstediğimiz yere, istediğimiz yöne.



En sevdiğim pencere gökyüzüne açılan penceredir . Bulutları,masmavi gökyüzünü, yıldızları görürsünüz. Gökyüzüne penceresi olan insanlara imrenirim. Evrenin enerjisi ile bütünleşirler, enerji noktaları açıktır ve zihinleri aydınlık. Onların, gökyüzünü gören kocaman pencereleri vardır ya da belki pencereye ihtiyaçları yoktur, gökyüzüdür onların çatısı, evi.
Benimse küçük bir deliğim var gökyüzüne bakan. Hayret ve hayranlıkla görebildiklerimi izliyorum. Belki bir gün deliği büyütebilirim diye düşünüyorum.

Bu pencereyi beğendim. Bardaklar için değişik bir yer ve pencerenin arkasında, çatısı gökyüzüne başka türlü uzanan bir ev vardı. Herşey bildiğimiz den çok farklı olabilir. Bildiğin şey, bilmediğin bir çok şeydir aslında. Bu yüzden safça şaşırtıyor beni herşey. Herşey aynı yerde ama hiçbir zaman aynı şey değil. Ne güzel. İyi ki.

İyi ki pencereler var.

not: resim kedila'ya ait.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet bence de insanların kendi hayatları için yaptıkları pencereler anlatır kendilerini. Ben her zaman aydınlık, ferah ve denizle gökkyüzünü aynı anda görebilen pencereleri severim...İyi seneler arkadaşım...

Feride Nizamettin dedi ki...

Sevgili Kedila, mırmırla,baba kediyle ve tüm sevdiklerinle birlikte çok güzel bir yıl olsun bu yıl senin için.

Kucak dolusu sevgiler.
Pisikopati, Nohut ve Kırpık :)