Cuma, Aralık 19, 2008

tatlı bir heyecan


Aralık ayı aslında yılın en soğuk, ıslak, çamurlu kasvetli ayı olmasına rağmen, en umut dolu aydınlık, yumuşacık, rengarenk ışıl ışıl ayı oluveriyor yılbaşı sayesinde. Neredeyse tüm dünyayı yumuşak, yeşilli, kırmızılı, yaldızlı bir masal battaniyesine sarıyor yeniyıl heyecanı.


Evlerde ağaçlar kurulur , süslenir. Ayrı bir heyecandır bu özellikle de çocuklar için. Süpriz ve hediye dalgasının başladığının habercisidir.


Yılbaşı akşamı, çoğunlukla zamanın ne çabuk geçtiği, çocukların ne çabuk büyüdüğü, ne kadar yaşlandığımız ve gelecek için umut ve beklentilerimizi konuşuruz biraraya gelip, güzel bir sofrada. Sonra oyunlar oynanır, çocular sevilir, yeni başlangıçlar için bi heyecan vardır nedense herkeste, gülümsemekten alıkoyamaz insanlar kendilerini. Saat yılın son saniyelerini gösterirken geriye sayılır, herkes birbirini kutlar hediyelerini verir. Artık yeni bir yıla girilmiştir, eskisi geride kalmıştır, eski dertlerle birlikte. Herşey yenidir. Uykunun kollarına giderken mutludur insan.


Ertesi sabah hayat kaldığı yerden devam eder. Adı değişmiştir sadece. Bir de kısa bir süre sonra baharın geleceğini düşünüp gülümsersiniz. Havanın tazelik ve çiçek kokmasına az kalmıştır.


not: resim cardsunlimited'a ait.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

İşte ben o ertesi sabahı hiç sevmiyorum.Sanki bir önceki akşam o coşkuyu, sihri, büyüyü hiç yaşamamışız gibi olur bazen...Herşey fazlasıyla gerçeğe dönüşmüştür bile :)

Ful yaprakları dedi ki...

evet...gerçekten de bekleriz bekleriz...o gün gelir ve ertesi gün her şey yeniden başlar.
bu yılbaşı için değil aslında bir çok şey için de geçerli.

Tijen dedi ki...

Bu sene pek bir heyecanım yok. Hoş çoğu zaman olmaz ya. Ertesi günden önceki gün 31 aralık. Belki yeni yılda heyecan yerine gelir...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Her şeye rağmen, yeni yılda çocukların mutluluğuna ortak olmak da çok güzel.
Sevgilerimle...